Organizacija poroke brez stresa? Upoštevajta teh 10 nasvetov.

Prav nobena skrivnost ni, da je organizacija poroke lahko precej stresna. Ne glede na to ali načrtujeta veliko in nepozabno poroko ali intimno druženje z najbližjimi, se vedno pojavi nekaj, kar vaju lahko spravi ob pamet. Hitro se zgodi, da se organizacija poroke, ki naj bi bilo zabavno in nepozabno doživetje, spremeni v moro, ki se ji želita izogniti. Ob vsakodnevnih skrbeh je včasih pač težko načrtovati še dogodek, ki vama bo spremenil življenja.

Na srečo obstajajo načini, ki bodo v veliko pomoč pri načrtovanju poroke. Pripravili smo vama 10 nasvetov, kako poskrbeti, da bo nepozabna in čudovita že vajina predporočna zgodba.

Organizacija poroke brez stresa? Upoštevajta teh 10 nasvetov.
Dimitri Kuliuk na Pexels

1. Postavita si prioritete

Temeljito premislita, kaj vama je najpomembneje. Pari se med načrtovanjem poroke pogosto povsem izgubijo, ko želijo načrtovati vse do najmanjše podrobnosti. Preden rezervirata storitve ali vplačata predplačila, si jasno zapišita, kaj dejansko želita. Med načrtovanjem poroke se redno opirajta na seznam vajinih prioritet, saj bosta tako vedno vedela, kaj resnično še potrebujeta. Seznam prioritet bo tudi v veliko pomoč pri naslednji točki.

2. Oblikujta podroben proračun

Pomembno je, da oblikujeta podroben proračun. Ugotovita, koliko denarja imata na voljo in ga razporedita v več kategorij, odvisno od vajinih prioritet. Nič ne bo narobe, če podroben načrt zapišeta v obliki tabel, ki vama omogočajo izračun koliko denarja še imata na voljo. Tako bosta lahko tudi med načrtovanjem proračun prilagajala in sredstva prenašala med posameznimi kategorijami. Priporočamo vam, da vsaj 5 % proračuna načrtujeta za nenačrtovane izdatke, ki se bodo nedvomno pojavili. Ne pustita, da skrb zaradi denarja pokvari vajino načrtovanje ali celo samo poroko!

3. Sestavita seznam opravil

Organizacija poroke se mnogim parom zdi kot visoka gora, ki jo je potrebno preplezati brez izkušenj in plezalne opreme. Če se bosta projekta lotila brez pravega načrta, bo naloga hitro postala pretežka.

Omislita si poročni načrt, ki vsebuje seznam opravil, koledarje, opombe in pomembne kontaktne podatke. Z njim bosta lažje sledila svojim željam in ostala znotraj predvidenega proračuna. Pomemben del seznama načrtovanih opravil naj bo tudi seznam opravljenih nalog, saj bosta ob vsaki opravljeni kljukici doživela zadovoljstvo.

4. Razmislita o najemi organizatorja poroke

Če vama proračun to dopušča, lahko najameta organizatorja poroke. Pomagal vama bo pri oblikovanju proračuna, uresničevanju vajine vizije poroke, skrbel da bodo stvari tekle kot morajo in komuniciral z ostalimi, ki bodo sodelovali pri poroki. Zaradi izkušenj se bo organizator poroke lažje odzval na vse težave, ki se bodo med načrtovanjem skoraj zagotovo pojavile.

Terje Sollie na Pexels

5. Ne bojta se dodeljevanja nalog

Nič ne bo narobe, če prosita za pomoč. Čeprav bosta marsikaj zmogla sama, vama bodo prijatelji in sorodniki radi priskočili na pomoč in vaju razbremenili delčka bremena. Vajini najdražji si namreč neizmerno želijo, da bi vaju na vajin najlepši dan videli srečna.

6. Vajina poroka je najlepša

Prav nič ne bo pomagalo, če bosta vajino poroko primerjala z ostalimi. Čeprav vama lahko Instagram in Pinterest služita kot dober navdih, pa ne dovolita, da se prikrade občutek, da vajina poroka “ne bo dovolj dobra”. Vajina poroka je praznik vajine ljubezni, ne nagradni natečaj!

Če vaju spravlja ob pamet, da nikjer ne najdeta takšnega poročnega šopka, kot sta ga videla na Instagramu, potem vama priporočamo digitalno odvajanje. Splet naj bi vir navdiha in ne način, kako oceniti vrednost vajine poroke.

7. Ne obremenjujta se z malenkostmi

Kot vedno v življenju, bo tudi načrtovanje poroke polno majhnih preprek. In s tem ni nič narobe. Naučita se sprejeti majhne nepopolnosti. Ko bo poroka za vama, se ne bosta spominjala, da odtenek dekoracije ni bil točno takšen, kot sta želela. Spominjala pa se bosta občutkov, ljubezni in sreče.

8. Vzemita si čas za odmor

Eden najpomembnejših načinov, kako ohraniti zdrav um, je odmor. Vedno. Ni potrebno, da prav vsak dan namenita načrtovanju poroke, iskanju popolnih čevljev na spletu in klicanju fotografov. Vzemita si čas za vaju. Spomnita se, da se bosta poročila zato, ker tako neizmerno uživata v družbi drug drugega. Pokličita prijatelje, obiščita sorodnike, pojdita na izlet ali masažo. Oglejta si film ob katerem sta se prvič poljubila. Vse to vama bo dalo še več zagona za delo. Pojdita na zmenek.

9. Ne pozabita nase

Poslušajta svoj um in svoje telo. Telo bo povedalo, ko bo utrujeno, prav tako um. Počnita stvari, ki vaju veselijo, skupaj ali vsak zase.

10. Ne pozabita, zakaj se bosta poročila

Nikoli ne pozabita, zakaj vse to počneta. Ko bodo svatje odšli in ko bo glasba utihnila, bodo ostali samo spomini. In takrat ne bo pomembno, če je bilo zares vse popolno. Pomembna bosta samo vidva in vajina odločitev, s katero sta se drug drugemu zavezala do konca življenja. Ali kdo ni upošteval sedežnega reda? Kako nepomembno je to v primerjavi s tem, kar sta pravkar storila. Uživajta, priložnost za skrbi bo še mnogo.

Emma Bauso na Pexels
Online rezervacija termina