Poročni govor naj ne bo dolgočasen. Tukaj je 5 zabavnih idej.

Poročna zabava je kot nalašč za to, da se ženin in nevesta svatom zahvalita za obisk, pričam za dolgoletno prijateljstvo in staršem za podporo. Svoje lahko povesta tudi priči, velikokrat pa se zgodi, da mikrofon potuje iz roke v roko, saj si vsak želi dodati svoj pečat slavju. In čeprav ima vsak od govorcev dober namen, se lahko zgodi, da se veselo razpoloženje izgubi med dolgimi zgodbami in prigodami, ki jih pripovedujejo bolj ali manj vešči govorci. Tega pa si gotovo ne želita, kajne?

Kakšen naj bo torej poročni govor, ki bo svatom resnično ostal v spominu? Predvsem se izogibajte zgodb, ki bi kogarkoli spravile v zadrego. Nekatere stvari iz mladosti naj tam tudi ostanejo, saj se ljudje z leti spreminjamo in na svojo preteklost gledamo drugače. Poročni govor naj bo kratek, saj ljudje hitro izgubimo fokus, še posebej če je za nami tako intenzivno dogajanje, kot je poroka. Nič ni narobe, če govor prebiramo z listka, tudi najboljši govorci si pomagajo z opornimi točkami.

Najbolj iznajdljivi in kreativni pa lahko svoj poročni govor dvignejo na povsem novo raven. Za navdih in idejo smo poiskali 5 poročnih govorov, ob katerih bodo svatje resnično uživali.

1. Poročni govor lahko zapojeta

2. Če ne zmorete sami, si poiščite pomoč

3. Ko ne gre vse po načrtu, improvizirajte

4. Pokažite, da vam je mar

5. Naj vam pomaga znanost!

Online rezervacija termina